Sunday, February 27, 2011

KORANG KENAL REZA SALLEH???....




Do you know Reza Salleh? You should hear his new album here...


Some people said Reza Salleh is one of the best indie singer songwriters in Malaysia after Yuna....
Guess what, he just released a full debut album....
Want to hear it for yourself????...
Stream and download his new single Stracciatella for free!!!






Earth Hour is back! Get a free reminder to turn off your lights.



Earth Hour 2011 on 26th March prepares to showcase a global community committed to taking environmental actions that go beyond the hour....

Now Malaysians can join this global community to take simple actions towards a more sustainable lifestyle for everyone....

For example, individuals can pledge to switch off their TV and computer, instead of leaving these in standby mode....

So, sign up, and make pledge to "Live Green: One switch at a time!"



sign up HERE





Thursday, February 24, 2011

jom join ni ! ! !


http://says.my/faralyssa/invite


jom join cepat ! ! ! ! !...

daftarkan diri anda...

sure dapat duit...MySpace


Wednesday, February 23, 2011

"Ct Arina 1st GiveAway"







hadiah tajaan ArdiniHumaira untuk 3 pemenang :



hadiah misteri Ct Arina untuk 2 pemenang :

-RAHSIA-






syarat2 penyertaan yg simple + mudah :

♥ wajib mempunyai blog
♥ wajib menjadi follower blog ni. kejam?? heh =D
♥ wajib buat 1 entri simple titled "Ct Arina 1st GiveAway"
♥ wajib letak banner contest kat entri n sidebar korang n linkkan sekali
♥ wajib tinggalkan link korang d ruangan komen d entri ini
♥ lastly, tag seberape ramai blogger yg korang nak. ok, ini tak wajib. hahah =D

pemenang akan dpilih secara random.org.

tarikh tutup takde.

bile sampai mase tutup, maka akan dtutup! ~_^
so, join selagi boleh...






"Count The Jelly Contest & Giveaway"


jumlah jelly : 15

korang nak join x??...





GiveAway - My BornDay

nak join::: KLIK SINI

tarikh tutup : 4 mac 2011 (00.01)


soalan : teka tahun ni saya akan melangkah ke usia yang keberapa?

jawapan : 32 tahun


TAG : semua pembaca setia blog Contest Lover ni......MySpace





CDNZ 1st Anniversary Contest



jom kawan2....kite join contest ni..jommmmm..! ! !

korang just klik kat sini je ye...HERE




"cik azie lucky follower "

NK JOIN X???...KLIK SINI



Tarikh tutup penyertaan pada 23 mac 2011.


GUDLUCK ! ! !



CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG INI


nak join x????



Hadiah : Coklat

TARIKH TUTUP : AKAN DIBERITAHU KEMUDIAN



Mak Dara 1st Giveaway (GA)


TAJUK DRAMA : QALAM CINTA


saye nak tag : hot mama , shaizhar , secubit garam


hadiah-hadiah nye ape ek???..

nak tau lebih lanjut...






Tuesday, February 22, 2011

"My Sleeping Angel Contest"





haaa...ni antara hadiah2 yg ditawarkan...

1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.






gambar yang menjadi taruhan ialah....

**gaya sedang memikirkan sesuatu..**

NAMA IBU : UMI KALSOM BINTI ISMAIL

NAMA KANAK-KANAK : ABDULLAH HAIKAL BIN HUSNI

UMUR KANAK-KANAK : 3 BULAN 2 MINGGU

ID FB : Farah Mukhlisa




jom kite tag :



tarikh tutup : 14 Mac 2011




'Ole-ole Bali Giveaway 2011'

click HERE to join


Closing : 28.02.2011


My First Blog Giveaway ♥




So, here are the rules of the giveaway :

1. Become my follower.

2. Like my blog and be a fan of my facebook. You can click here to do so.

3. Please leave a comment in this giveaway entry to participate. Get extra entries by having this giveaway posted on your blog (if you have any)/ share this giveaway on your facebook / twitter status (for fb, please tag Rainbowchick Resources)

4. Don't forget to provide your email address together with the shared (blog/fb/twitter) links. Please ensure that you leave only ONE comment.

5. The closing date of the giveaway is on 28th February 2011, 11.59 MYT (GMT +8).


6. The winner will be chosen via random.org, and announcement of the winner will be made shortly after.

Sista Rina's Blog Candy

This is for WINNER 1






this is for WINNER 2




Giveaway 2011 @ anjungkraf...

Dear all readers, followers and friends...
I would like to officially annouce that Anjungkraf Giveaway starts now...
All you have to do is leave your comment below
(about the blog, craft etc)


The prizes are:-
  1. cute button
  2. colorful ribbon
  3. cute applique
  4. lovely brooch
  5. hp pouch
  6. a shawl sponsored by Rosyazlina Ayro


open to Malaysian only.. giveaway ended on 11.59 pm, 28.02.2011

JOM JOIN....KLIK SINI JE



COMMENT : -

saya suke sgt2 blog ni sebab blog ni menawarkan pelbagai hasil kraf yang chomel2 sumenye...saye kan suke kraf !!...so, sy kagum sgt dgn org yang pandai berkraf2 ni..



'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'

nak join x??...KLIK SINI



Ibu Hadif Giveaway 1/2011









HADIAHNYE IALAH::::-

(cutlery holder)


jom kite join ramai2 ! ! ! ! ! SINI

Teka Makanan Giveaway

update..*****

jawapan : nasi goreng pataya & ayam golek






Monday, February 21, 2011

Kami BFF Giveaway :)

I dah like sume u..done 4 all ! ! !

CL join contest ni..hehehe...




"Welcome Friends Giveaway"

nak join x???...KLIK SINI




hihihi...hadiah GA ni sgt2 menarik tau..
Sabah tea tuuu..
CL xpernah lagi minum tea tu..hehehe

mtk2 la menang...InsyaAllah...

Blog give away...





Sutra homespa n sacred recipe akan mengadakan blog give away yang akan bermula dari hari ini 24 Januari 2011 hingga ke 24 Februari 2011 depan.

Mudah sahaja cara untuk menyertainya...
1) Be my follower
2) List my blog to ur blog list
3) Quote about this contest in ur n3.
4) Inform me via e-mail or at my shoutbox.
MUDAH BUKAN?So tunggu aper lagi....hurry up...
(kalau nak war2 kan kat FB pun kira satu kelebihan ler..)

Oh ya,HADIAH YER...

1st PRIZE:

1)a cake
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product (a scrub soap,lulur and body masker)
4)Diskaun 30% untuk belian seterusnya dekat Sacred Recipe or free 3x postage utk barangan homespa selepas tawaran free postage tamat.

2nd PRIZE:

1)a box of cupcakes
2)a box of chocolate
3)a set of homespa product
4)20% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 2x utk produk homespa.

3rd PRIZE:

1)a box of cupcakes
2)a set of Homespa product
3)10% diskaun for the next transaction at Sacred Recipe or free postage sebanyak 1x utk produk homespa.

SPECIAL CASE: Bagi sesiapa yg pernah menjadi pelanggan kami ada hadiah misteri kami sediakan sekiranya anda terpilih untuk menang..that's mean satu hadiah extra jika beliau memenangi tidak kira tempat ke berapa....so,jadilah pelanggan kami ianya satu kelebihan....
TQ.

*Untuk sesiapa yg berada diluar drpd KL hadiah mgkin akan ditukar mengikut kesesuaian (boleh dipos) mengikut budi bicara pihak penganjur,TQ.



bumcuk 1st contest!

nak join???...klik SINI





TEKA BERAT ALIF = 7 KILO



TAG : IBU QALEESYA , SHAIZHAR dan sume pembaca setia blog ini...


more info : KLIK SINI

1st Give-Away By Deekuntum


STICKY POST UNTIL 28TH FEB 2011
FOR NEW ENTRY, PLEASE SCROLL DOWN

klik SINI utk join...


TAG : nurul dan empayar 3



more info : HERE





Giveaway from Sabah

link ke blog ni : KLIK SINI


IMPIAN : -

SAYA NAK SANGAT PERGI SABAH SEBAB SAYA NAK BORONG MUTIARA YANG CHOMEL2 TUU, THEN BOLEH BUAT GIVEAWAY UTK BLOGGERS YANG TERSAYANG...



Teka Biskut Dalam Balang Daa....




soalan : -

Agak-agak korang la...
berapa banyak bungkusan/pek biskut Lexus cekelat yang muat dok dalam balang kat atas tuh?..


jawapan : -
= 11

" Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie. com"




ni syarat2 penyertaan tau....

1. Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 3 tahun sahaja(lahir dari 2008-2011).

2.Penyertaan mestilah di hantar oleh penjaga yang sah.

3.Contest ini bermula pada 21/2/2011 sehingga 20/3/2011.

4.Dengan menyertai contest ini, korang secara automatik memberi kebenaran kepada elissmie.com menggunapakai gambar yang dipertandingkan untuk tujuan contest ini.

5.Elissmie.Com akan memilih pemenang melalui juri yang dilantik .

6.Pihak penaja contest akan deliver hadiah kepada pemenang secara percuma dan berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis dengan jumlah yang sama.

7.Pemenang perlu membuat satu entry jika berjaya menjadi pemenang contest ini yang ada link back kepada elissmie.com dan penaja-penaja contest ini .

8.Keputusan juri adalah muktamad.Sebarang surat menyurat tidak dilayan.

9.Pemenang akan diumumkan di elissmie.com dan akan dihubungi juga melalui email.

10.Elissmie.com berhak mengubah mana-mana syarat tanpa sebarang notis.

11.Elissmie.com jugak berupaya untuk membatalkan contest tanpa sebarang notis juga.

1.Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 3 tahun sahaja(lahir dari 2008-2011).

2.Penyertaan mestilah di hantar oleh penjaga yang sah.

3.Contest ini bermula pada 21/2/2011 sehingga 20/3/2011.

4.Dengan menyertai contest ini, korang secara automatik memberi kebenaran kepada elissmie.com menggunapakai gambar yang dipertandingkan untuk tujuan contest ini.

5.Elissmie.Com akan memilih pemenang melalui juri yang dilantik .

6.Pihak penaja contest akan deliver hadiah kepada pemenang secara percuma dan berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis dengan jumlah yang sama.

7.Pemenang perlu membuat satu entry jika berjaya menjadi pemenang contest ini yang ada link back kepada elissmie.com dan penaja-penaja contest ini .

8.Keputusan juri adalah muktamad.Sebarang surat menyurat tidak dilayan.

9.Pemenang akan diumumkan di elissmie.com dan akan dihubungi juga melalui email.

10.Elissmie.com berhak mengubah mana-mana syarat tanpa sebarang notis.

11. Elissmie.com jugak berupaya untuk membatalkan contest tanpa sebarang notis juga.

j
om kite join ramai2..........!!!!!!!!!!



ni gambar yang dipertaruhkan....




Sunday, February 20, 2011

GiveAway Aliesha Kirana Makngah Auni!

sape budak chomel ni???????????...
jom kite tgok....
sape dia.....
tadaaaaa.....
klik SINI utk maklumat lanjut...


let's join bloggers!!!! CLICK HERE


"Give Away dari Magrib!"

JOM JOIN THE SIMPLEST CONTEST...!!!


MORE INFO: KLIK SINI

TAG : CHINTA HATI IBU DAN sume pembace setia blog CL ni...tQ


Contest ' Saya Suka Blog Cik Pelangi '


jom kite join satu lagi contest yang best!!!....



syarat-syarat.....
  1. mesti menjadi follower untuk blog ini .
  2. warganegara Malaysia . ~semestinye~
  3. anda perlu membuat satu entry tentang contest ini dan lengkapkan slogan ini :

saya suka blog cik pelangi kerana blog cik pelangi chomel sangat2, entri pun best2, cursor tersangat la chomel..!!!


slogan - (tidak lebih daripada 25 patah perkataan ) ~done~

4. link kan blog ini dalam entry anda dan tag 3 orang rakan anda . ~done~
5. kalau dah join , sila tinggalkan link entry anda pada ruangan comment . ~done~


p/s: hadiah die sgt2 chomel tau..KLIK SINI...


TAG : sume yang bace entri ni, sile lah join!!...anda telah diTAG...!!!


Jemari Asmara 2nd GiveAway!!

wahhhhhh..
dengan bangganya..!!!
CL suke sgt2....
sebab ditag oleh cempaka kuning..hik3..
best3...!!!!

korang nk tau ape yang ade di Asmara Collection???
korang klik je SINI....
then, korang akan dpt tengok macam2 koleksi dari Asmara Collection...

yang pastinye...
barang2 yang Asmara Collection sumenye cantik2...vogue gitu oke!!..
CL suke sgt2 ngn barang2 dari Asmara Collection...
nanti CL gi shop2 kat sane ek..MySpace
InsyaAllah....



ni dia banner chomel dari jemari asmara....

klik sini utk join : Jemari Asmara 2nd GiveAway!!


my referral : Cempaka Kuning


bloggers yang kene tag : -

sape2 yang bace entri ni, automatically dia kene tag!!!



gudluck sume...MySpace







Saturday, February 19, 2011

jom join Faceblog..!!


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

Awokpenyu.Kidz Giveaway

wahhh...CL rase sgt2 teruja...
sebab pe???
sebab...CL terjumpe lagi satu contest yang sgt2 best..hihi..
GA la...best3!!!...

Ni die banner contest tu....
tadaaaaaaaa...!!!
si katak yang chomel bangat..!!!...hihik


link : HERE



CLOSED DATE : 25 FEB 2011 (on birthday mama aiman..)







SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

NAK JOIN JUGAK...hehehe..
CL xla aktif mane..huhuhu..
juz join je...
ok tQ...MySpace




link : HERE